За компанията

Каргил е международен производител и търговец на хранителни, селскостопански, финансови и индустриални продукти и услуги. Заедно със земеделските производители, клиентите, правителствата и общностите, ние помагаме на хората да успяват, като прилагаме познанията си и почти 150-годишния си опит. За нас работят 150 000 служители в 70 страни по света, които са се ангажирали да се грижат за храната на хората по един отговорен начин, като намаляват вредните въздействия върху околната среда и подобряват условията, в които живеем и работим. За повече информация, моля посетете Cargill.com или нашия информационен център.

 

Нашите клиенти

Grain silos

Земеделие

Ние изкупуваме, преработваме и предлагаме зърно, маслодайни култури и други стоки на производителите на хранителни продукти и животински храни. Ние предлагаме също консултантски услуги на фермерите и животновъдите.

Pork meal in fry pan with sauce

Храни

Ние си сътрудничим с производителите и преработвателите на хранителни продукти и услуги, както и с търговците на дребно, за да осигурим високо качество на храните и напитките, месото и птиците, здравословни хранителни добавки.

Cargill employee in Mexico

Финансови услуги

Ние предлагаме услуги за управление на ценовия риск и финасови решения на нашите клиенти в областта на селското стопанство, хранителната промишленост, финансите и енергетиката.

Industrial

Промишленост

Каргил обслужва производителите на сол, нишесте и продукти от стомана. Ние също така разработваме и продаваме надеждни продукти, произведени от селскостопански суровини.

Финансови показатели

В световен мащаб Каргил реализира 120.4 милиарда щатски долара от продажби и други приходи през фискалната 2015 година. Нетната печалба възлиза на 1.58 милиарда щатски долара. Още финасови резултати.

Млрд. US долари20152014*Процентно изменение
Продажби и др.доходи$120.393$134.872(11)
Нетна печалба$1,583$1,822(13)
Оперативен паричен поток$3,819$3,7671

* The May 31, 2014 consolidated financial statements were revised to reflect the correction of an immaterial error in charges related to a Venezuelan currency devaluation that occurred in Cargill’s fiscal 2014 fourth quarter.


At A Glance Thumbnail

Каргил от пръв поглед

(pdf)

2012 Cargill Fact Sheet thumbnail

Cargill Fact Sheet

(pdf)

AR thumb 80x90

Annual Report (EN)

 

CR report thumb 80x90

Corporate Responsibility Report (EN)

 

.