skip to main content
Cargill Logo
  • Начало
  • Cargill в България
  • Екологична устойчивост
  • Кариери
  • Новини
  • Контакти
  • Каргил по света
  • Свържете се с Каргил България

България

Български | English

България

Български | English
Начало/Екологична устойчивост/Защита на нашата планета
  • Екологична устойчивост
    • Изхранване на нашия свят
    • Защита на нашата планета
    • Обогатяване на нашите общности
 
Solar panel in a field

Защита на нашата планета

Подобряване на използването на земята, намиране на решения за климата и защита на водните ресурси

Защитаваме горите, насърчаваме устойчивото земеделие, намаляваме вредното въздействие върху околната среда, помагаме на фермерите да се адаптират към променящия се климат и работим за съхраняване на водата, подобряваме качеството на водата и достъпа до чиста вода. 

  • Използване на земята 
  • Промяна на климата
  • Водни ресурси

Компанията Cargill насърчава балансираното използване на земята и устойчивото земеделие, за да се защитят горите. Полагаме усилия да използваме присъствието си на пазара, за да намалим обезлесяването поради земеделие. Осъзнаваме, че и горите, и земеделието са изключително важни за създаването на по-устойчиво и обезпечено с храна бъдеще.

Нашето обещание по отношение на обезлесяването: Подкрепяме Нюйоркската декларация за горите от 2014 г., като оказваме помощ в прекратяване на обезлесяването по нашата верига за доставки. Ние обещаваме да намалим и, в крайна сметка, да прекратим обезлесяването по цялата наша верига на земеделски доставки, като до 2020 г. го намалим наполовина, а до 2030 г. го прекратим изцяло. Научете повече за нашите усилия в борбата срещу обезлесяването (Cargill.com).

Използваме познанията си на един от най-големите световни купувачи на соя, палмово масло и други култури, за да насърчаваме устойчивото земеделие. Работим с фермери, правителства, организации за защита на околната среда и членове на общностите, в които имаме бизнес, за да намираме практични и гъвкави решения. Примерите за нашите действия и нашите партньори включват:

  • Палмово масло – работим за създаването на 100 процента прозрачна, проследима и устойчива верига на доставка на палмово масло до 2020 г. Нашият ангажимент включва спиране на обезлесяването на зони с повишена нужда от опазване (HCV) или зони с високи въглеродни запаси (HCS), недопускане на дейности върху торфени почви и злоупотреба с правата на местното население и общности. Научете повече за това, как въвеждаме екологически устойчиво палмово масло (Cargill.com).
  • Соя – през 2006 г. Cargill работи с партньори от бранша, правителството и НПО, за да се наложи соев мораториум в Бразилия. Като част от това споразумение ние обещахме да не закупуваме продукция и да не предлагаме финансиране на фермери, които отглеждат соя на земи от Амазонската екваториална гора, обезлесени след тази дата. Мораториумът след това беше преработен, за да отговаря на новия Закон за гората на Бразилия и беше продължен завинаги. Днес ние работим с Комитета за опазване на природата, за да помогнем на фермерите да спазват Закона за гората на Бразилия, да се регистрират в селскостопанския екорегистър (или CAR) и да усвоят устойчиви екологични практики.
  • Партньори – нашата работа с глобални партньори за развитие и въвеждане на гъвкави решения за защита на горите включва Комитета за опазване на природата, Proforest, Горския тръст, Световния институт на ресурсите и Световния фонд за дива природа.

Имаме доказани постижения в опазването на горите и сме горди от напредъка си. И все пак знаем, че има какво още да постигнем. Научете повече (Cargill.com):

  • Отчет за горите на Cargill 2017 г.
  • Политика на Cargill за горите
  • План за действие на Cargill по опазване на горите
  • ЧЗВ относно политиката за горите
  • Политика на Cargill за екологически устойчиво опаковане на базата на фибри

Подкрепяме мерките, с които се помага на земеделието да се адаптира към променящия се климат, и се търси намаляване на земеделското въздействие върху околната среда. От 2000 г. насам работим за намаляване на директното въздействие върху климата на нашата компания. През 2015 г. определихме нови цели за 2020 г. – намаляване на интензивността на парниковите газове, подобряване на енергийната ефективност и увеличаване на възобновяемите източници в нашето портфолио. Работим за намаляване на емисиите по нашата верига на доставки и увеличаване на осъзнаването на риска, който крие промяната на климата за земеделския бранш, за поминъка на фермерите и за продоволственото обезпечаване през идващите години. 


Нашите ангажименти и действия включват:

  • Намаляване на интензивността на парниковите газове с 5 процента до 2020 г. спрямо състоянието от финансовата 2015 г. 
  • Подобряване на енергийната ефективност с 5 процента до 2020 г. спрямо състоянието от финансовата 2015 г. 
  • Увеличаване на възобновяемата енергия до 18 процента от нашето енергийно портфолио. Днес 14 процента от нашите енергийни нужди се задоволяват от възобновяеми източници.
  • Американски компании, ангажирани със Закон за климата – през юли 2015 г. Cargill се присъедини към други компании от САЩ в Белия дом във Вашингтон, за да се затвърди ангажиментът за намаляване на емисиите на парникови газове в собствената ни работа и по веригата на доставки и сътрудничеството с фермерите за адаптиране на земеделието към променящия се климат.
  • Емисии по веригата на доставки – намираме се на ранен стадий на планиране на емисиите от веригата на доставки и това е необходимата следваща стъпка за намаляване на парниковите газове от полето до масата.
  • Помагаме на фермерите да се адаптират – сътрудничим си с фермерите, за да им помагаме в адаптирането към по-топлите и по-сухи условия за отглеждане на култури и да съдействаме на постоянното инвестиране в бионауките, агрономството и най-добрите практики в устойчивото земеделие за решаване на проблема с промяната на климата.

Вярваме, че нашата хранителна система е гъвкава. Работейки заедно, можем да помагаме на земеделската ни система да еволюира, за да отговаря на променящия се климат и в същото време да намалява въздействието върху околната среда.

От прясната вода, която хората използват ежедневно, около 70 процента отиват за производство на храната, която ядем. В Cargill предприемаме стъпки за ефективно управление на нашите водни ресурси чрез съхранение на водата, подобряване на качеството на водата и гарантиране на достъп до чиста вода в общностите, в които работим.

Нашите дейности включват:

  • Съхранение на водата – работим по веригите на доставки и в рамките на собствения си бизнес, за да съхраняваме и подобряваме качеството на водата. Намаляваме до минимум използването на вода, особено в зони на стрес и недостиг, и подобряваме качеството на водата на местата, засегнати от земеделието. Провеждаме локални оценки и отбелязваме нашите заводи и вериги на доставки, за да определим дългосрочните рискове и да вземем необходимите мерки. Работим, за да подобряваме ефективността на прясната вода в нашите предприятия по света. Напредъкът ни включва подобряване на ефективността на нашата работа с 12 процента между 2005 и 2015 г. През 2015 г. ние поставихме нова цел – подобряване с още 5 процента до 2020 г.
  • Подобряване на качеството на водата чрез устойчиво земеделие – ние подобряваме качеството на водата на местата, засегнати от земеделие. Работим съвместно с фермерите, за да оптимизираме използването на торове и други материали с цел увеличаване на добива, намаляване на оттичането и защита на речните басейни.
  • Увеличаване на достъпа до чиста вода – увеличаваме достъпа до чиста вода в общностите, в които живеем и работим. На местата, където имаме дейности в отдалечени или чувствителни зони, инсталираме технология за обработка на отпадъчните води, за да защитим местните източници на вода.
Свържете се с Каргил България Каргил по света
Конфиденциалност Бизнес известие Стандартни търговски условия за закупуване
Cargill.com
© 2023 Cargill, Incorporated. Всички права запазени.