Съставки, ресурси и опит за създаване на успешни хранителни продукти и напитки.
Производителите на храни и напитки работят във все по-сложна и постоянно променяща се среда. Нашият опит в преработката на селскостопански продукти във висококачествени съставки Ви дава предимство за производството на продукти, които удовлетворяват потребителите по целия свят.
Понастоящем, голяма част от тенденциите в потреблението на храни е свързана със застаряващо население, нарастваща урбанизация и променящ се начин на живот. Потребителите определено предпочитат да не правят компромиси с добрия вкус и текстура, когато търсят по-здравословни продукти. Ние искаме заедно с Вас да направим връзка между идеи и възможности. Пред каквито и предизвикателства да сте изправени, нашето разнообразно портфолио от основни и специални съставки, състав и цялостни хранителни системи ще Ви помогне да постигнете успех със следващия си хранителен продукт или напитка.
Разгледайте продуктите, които предлагаме на нашите клиенти в Европа, Близкия изток и Африка.
Алкохол
Алкохол
Произвеждаме качествен алкохол по естествен път от 1899 г. и затова нашият етилов и подходящ за консумация алкохол е с чисто качество и съответно е важна съставка с добавена стойност за хранително-вкусовата промишленост. Поддържането на дегустаторски групи в различните производствени обекти ни дава възможност да се адаптираме към местните вкусови навици и стандарти. Работим в партньорство с нашите клиенти и им осигуряваме най-добрия етанол, който отговаря на техните изисквания, подобрява техните продукти и осигурява най-стабилното качество.
Какао и шоколад
Какао и шоколад
Съчетаваме задълбочените си познания за какаото със значителния ни опит в хранителните съставки и управляваме веригата за доставки от закупуването на зърната от производителя до доставката на нашите продукти с какао и шоколад до Вашата врата.
- Какао на прах Gerkens®
- Какаова течност
- Какаово масло
- Шоколад
- Глазури
- Пълнежи
Масла и мазнини
Масла и мазнини
Широката ни гама масла в комбинация с големите ни способности за рафиниране, смесване и модифициране Ви помага да създавате питателни и висококачествени хранителни продукти. Опаковъчните ни съоръжения осигуряват опаковки, които отговарят на изискванията за здраве, безопасност и устойчивост.
- Слънчогледово олио
- Рапично олио
- Соево олио
- Царевично олио
- Тропически масла
- Зехтин
-
Функционални смеси
Функционални системи
Функционални системи
Продуктовите гами на Cargill осигуряват множество възможности за функционални системи, които съчетават най-малко две съставки, осигуряващи качества, които се различават от използването им поотделно. Нашите продукти предлагат решения за подходяща окончателна текстура, както и вкус и усещане в устата.
- Стандартни системи
- Интегрирани системи
- Системи с лецитинов носител
Хидроколоиди
Хидроколоиди
Предлагаме широка гама хидроколоиди, в която влизат продукти като биополимери, карагенани, галактоманани и пектини. Те се използват като желиращи и сгъстяващи агенти във всички области на хранително-вкусовата промишленост и във все повече козметични, фармацевтични и технически приложения.
- Карагенани
- Галактоманани
- Пектини
- Ксантанова дъвка
Лецитин
Лецитин
Благодарение на над 70 години опит в областта на лецитина днес ние предлагаме най-широкото портфолио решения на основата на лецитин, за да подкрепим клиентите, които създават иновативни нови продукти: Негенетично модифицирани и неалергенни продукти, алтернативи без изкуствени емулгатори, от сигурни източници и с устойчива доставка, ние се ангажираме да превърнем разработките в търговски успехи. Ние предлагаме пълната гама лецитинови продукти от широко разнообразие естествени източници като соя, слънчоглед, рапица и яйца.
- Течен, съставен, обезмаслен и фракциониран лецитин
- Модифициран (чрез ензимна хидролиза) и немодифициран
Протеини
Протеини
Cargill предлага икономически изгодни и устойчиви източници на протеини на основата на пшеница и царевица. Нашите растителни протеини помагат на клиентите да задоволят потребителското търсене на продукти с повече здравословни предимства и същевременно да оптимизират ефективно своите производствени разходи. Със своя неутрален вкус нашите пшеничени протеини от гамата ProwLiz™ осигуряват много предимства за широк набор хранителни продукти, както и някои уникални предимства при производството на напитки.
- Хидролизиран пшеничен протеин ProwLiz™
- Брашно от царевичен глутен
Нишесте
Нишесте
Нишестето е най-широко разпространеният въглеводород в човешката храна. Нишестето се използва за сгъстяване, стабилизиране, емулгиране и подобряване на текстурата на ежедневните храни. Извлечени от различни растителни съставки, като например царевица, восъчна царевица, картофи, тапиока и пшеница, нашите решения на основата на нишесте допринасят за качеството на Вашите храни и напитки по целия свят.
- Естествено и функционално чисто нишесте
- Функционално нишесте (за готвене и разтворимо)
- Малтодекстрин (течен/пулверизиран)
- Пулверизирана глюкоза
Подсладители
Подсладители
Предлагаме широка гама подсладители от трите основни категории съставки: Основни подсладители, полиоли, като еритритол Zerose™ и специални подсладители. Предлаганите от нас подсладители Ви дават възможност да замените традиционната захароза в храните и напитките, като същевременно осигуряват хранителни и здравословни предимства.
- Декстроза
- Глюкоза
- Глюкозо-фруктозни сиропа
- Хидролизати
- Полиоли
- Специални подсладители
- Стевия
Глицерин
Глицерин
В храните и напитките глицеринът се използва като овлажнител, разтворител и подсладител. Освен това, той се използва като пълнител в промишлено произведените нискомаслени храни като заместител на захарта и като сгъстител в ликьори. Cargill предлага широка гама глицеринови продукти, като се започне от рафиниран от 86, 5 % до 99,7 % глицерин, включително широк набор от сертификати заедно с продукта, като например кашер, халал, RSPO, E442 и негенномодифицирани съгласно регламентите на ЕС.
- Рафиниран глицерин 99,5 %, Ph.Eur.
- Рафиниран глицерин 99,5 %, Ph.Eur., E422, кашер, негенномодифициран
- Рафиниран глицерин 99,5 %, USP, E422, кашер, негенномодифициран
- Рафиниран глицерин 99,5 %, Ph.Eur., E442, кашер, халал, негенномодифициран/без палмово масло или MB RSPO глицерин
- Рафиниран глицерин 99,7 %, Ph.Eur., негенномодифициран
- Рафиниран глицерин 86,5 % Ph.Eur., кашер, негенномодифициран – чисто рапично масло или MB RSPO глицерин