skip to main content

Храни и Напитки

Съставки, ресурси и опит за създаване на успешни хранителни продукти и напитки.

Производителите на храни и напитки работят във все по-сложна и постоянно променяща се среда. Нашият опит в преработката на селскостопански продукти във висококачествени съставки Ви дава предимство за производството на продукти, които удовлетворяват потребителите по целия свят.

Понастоящем, голяма част от тенденциите в потреблението на храни е свързана със застаряващо население, нарастваща урбанизация и променящ се начин на живот. Потребителите определено предпочитат да не правят компромиси с добрия вкус и текстура, когато търсят по-здравословни продукти. Ние искаме заедно с Вас да направим връзка между идеи и възможности. Пред каквито и предизвикателства да сте изправени, нашето разнообразно портфолио от основни и специални съставки, състав и цялостни хранителни системи ще Ви помогне да постигнете успех със следващия си хранителен продукт или напитка.

Разгледайте продуктите, които предлагаме на нашите клиенти в Европа, Близкия изток и Африка.

Алкохол

Alcoholic drinkАлкохол

Произвеждаме качествен алкохол по естествен път от 1899 г. и затова нашият етилов и подходящ за консумация алкохол е с чисто качество и съответно е важна съставка с добавена стойност за хранително-вкусовата промишленост. Поддържането на дегустаторски групи в различните производствени обекти ни дава възможност да се адаптираме към местните вкусови навици и стандарти. Работим в партньорство с нашите клиенти и им осигуряваме най-добрия етанол, който отговаря на техните изисквания, подобрява техните продукти и осигурява най-стабилното качество. 

Какао и шоколад

ChocolateКакао и шоколад

Съчетаваме задълбочените си познания за какаото със значителния ни опит в хранителните съставки и управляваме веригата за доставки от закупуването на зърната от производителя до доставката на нашите продукти с какао и шоколад до Вашата врата. 

  • Какао на прах Gerkens®
  • Какаова течност
  • Какаово масло
  • Шоколад
  • Глазури 
  • Пълнежи

 

Масла и мазнини

Bottles of vegetable oilМасла и мазнини

Широката ни гама масла в комбинация с големите ни способности за рафиниране, смесване и модифициране Ви помага да създавате питателни и висококачествени хранителни продукти. Опаковъчните ни съоръжения осигуряват опаковки, които отговарят на изискванията за здраве, безопасност и устойчивост. 

  • Слънчогледово олио
  • Рапично олио
  • Соево олио
  • Царевично олио
  • Тропически масла
  • Зехтин
  • Функционални смеси
     

Функционални системи

Orange juiceФункционални системи

Продуктовите гами на Cargill осигуряват множество възможности за функционални системи, които съчетават най-малко две съставки, осигуряващи качества, които се различават от използването им поотделно. Нашите продукти предлагат решения за подходяща окончателна текстура, както и вкус и усещане в устата. 

  • Стандартни системи
  • Интегрирани системи
  • Системи с лецитинов носител

Хидроколоиди

Person harvesting seaweedХидроколоиди

Предлагаме широка гама хидроколоиди, в която влизат продукти като биополимери, карагенани, галактоманани и пектини. Те се използват като желиращи и сгъстяващи агенти във всички области на хранително-вкусовата промишленост и във все повече козметични, фармацевтични и технически приложения. 

  • Карагенани
  • Галактоманани
  • Пектини
  • Ксантанова дъвка

Лецитин

LecithinЛецитин

Благодарение на над 70 години опит в областта на лецитина днес ние предлагаме най-широкото портфолио решения на основата на лецитин, за да подкрепим клиентите, които създават иновативни нови продукти: Негенетично модифицирани и неалергенни продукти, алтернативи без изкуствени емулгатори, от сигурни източници и с устойчива доставка, ние се ангажираме да превърнем разработките в търговски успехи. Ние предлагаме пълната гама лецитинови продукти от широко разнообразие естествени източници като соя, слънчоглед, рапица и яйца. 

  • Течен, съставен, обезмаслен и фракциониран лецитин
  • Модифициран (чрез ензимна хидролиза) и немодифициран


 

Протеини

ProteinПротеини

Cargill предлага икономически изгодни и устойчиви източници на протеини на основата на пшеница и царевица. Нашите растителни протеини помагат на клиентите да задоволят потребителското търсене на продукти с повече здравословни предимства и същевременно да оптимизират ефективно своите производствени разходи. Със своя неутрален вкус нашите пшеничени протеини от гамата ProwLiz™ осигуряват много предимства за широк набор хранителни продукти, както и някои уникални предимства при производството на напитки. 

  • Хидролизиран пшеничен протеин ProwLiz™ 
  • Брашно от царевичен глутен

Нишесте

Corn starchНишесте

Нишестето е най-широко разпространеният въглеводород в човешката храна. Нишестето се използва за сгъстяване, стабилизиране, емулгиране и подобряване на текстурата на ежедневните храни. Извлечени от различни растителни съставки, като например царевица, восъчна царевица, картофи, тапиока и пшеница, нашите решения на основата на нишесте допринасят за качеството на Вашите храни и напитки по целия свят.

  • Естествено и функционално чисто нишесте
  • Функционално нишесте (за готвене и разтворимо)
  • Малтодекстрин (течен/пулверизиран)
  • Пулверизирана глюкоза

Подсладители

shared sweeteners preview 425x325Подсладители

Предлагаме широка гама подсладители от трите основни категории съставки: Основни подсладители, полиоли, като еритритол Zerose™ и специални подсладители. Предлаганите от нас подсладители Ви дават възможност да замените традиционната захароза в храните и напитките, като същевременно осигуряват хранителни и здравословни предимства. 

  • Декстроза
  • Глюкоза
  • Глюкозо-фруктозни сиропа
  • Хидролизати
  • Полиоли
  • Специални подсладители
  • Стевия

Глицерин

Глицерин

В храните и напитките глицеринът се използва като овлажнител, разтворител и подсладител. Освен това, той се използва като пълнител в промишлено произведените нискомаслени храни като заместител на захарта и като сгъстител в ликьори. Cargill предлага широка гама глицеринови продукти, като се започне от рафиниран от 86, 5 % до 99,7 % глицерин, включително широк набор от сертификати заедно с продукта, като например кашер, халал, RSPO, E442 и негенномодифицирани съгласно регламентите на ЕС. 

  • Рафиниран глицерин 99,5 %, Ph.Eur.
  • Рафиниран глицерин 99,5 %, Ph.Eur., E422, кашер, негенномодифициран
  • Рафиниран глицерин 99,5 %, USP, E422, кашер, негенномодифициран
  • Рафиниран глицерин 99,5 %, Ph.Eur., E442, кашер, халал, негенномодифициран/без палмово масло или MB RSPO глицерин
  • Рафиниран глицерин 99,7 %, Ph.Eur., негенномодифициран
  • Рафиниран глицерин 86,5 % Ph.Eur., кашер, негенномодифициран – чисто рапично масло или MB RSPO глицерин